6 octombrie 2013

Prajitura turnata cu mere

                                                                                                                                                                          O prajitura pufoasa si aromata de toamna...Incercati-o si va deveni preferata voastra ;) 

Ingrediente: 
  • 2 oua
  • 9 linguri zahar
  • 9 linguri ulei
  • 9 linguri lapte
  • 12 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 3 mere
  • zahar
  • scortisoara  
 Mod de preparare :    

     Frecam ouale cu zaharul.Adaugam uleiul si frecam pana ce acesta se incorporeaza bine.
     Separat amestecam faina cu praful de copt.Punem faina peste oua alternand cu lapte.
     Curatam merele de coaja,le taiem felii si le calim pana ce nu mai au zeama.Adaugam zahar in functie de cat de dulci sunt merele.Cand s-au calim adaugam scortisoara si lasam sa se raceasca.
     Ungem o tava cu unt si presaram faina ( sau folosim hartia de copt).
     Turnam jumatate din compozitie si dam la cuptorul incins in prealabil la 180 grade pentru circa 10-15 minute.
    Scoatem tava din cuptorsi punem merele.Turnam deasupra merelor restul de compozitie.
    Dam din nou la cuptor inca 20 minute .
    Cand este gata o lasam sa se raceasca si dupa preferinta putem pudra prajitura cu zahar pudra.

Pofta buna !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu