31 ianuarie 2014

Chec cu ciocolata


Am vazut intr-o zi aceasta reteta la Miha ( www.dulciurifeldefel.ro).Poza m-a cucerit pe loc :) ...asa ca m-am pus pe treaba si rezultatul a fost pe masura.Atit de bun...atit de ciocolatos...atit de simplu de facut ...Incercati-l :) ...

Ingrediente:

  • 2 oua
  • 100 gr zahar
  • 125 ml ulei
  • 200 ml lapte
  • 50 gr cacao
  • 250 gr faina 
  • 1 plic praf de copt 
  • 3 linguri dulceata de capsuni
  • Pentru glazura:     
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 50 gr unt 
  • 50 ml lapte
Mod de preparare:

     Mixam bine ouale cu un praf de sare.
     Adaugam zaharul si mixam pana ce ouale si-au dublat volumul si au capatat o culoare alba .
     Turnam ulei putin cate putin ,laptele si mixam in continuare.
     Separat amestecam faina cu praful de copt si o adaugam la compozitia de oua.Amestecam usor adaugand apoi cacaua si dulceata.
    Ungem o tava de chec cu unt si tapetam cu faina (sau o tapetam cu hartie de copt).Turnam compozitia si dam la cuptor la 180 grade Celsius.
    Facem testul cu scobitoarea pentru a fi siguri ca checul este copt in intregime .
   Separat facem glazura topind ciocolata cu untul si lapele.
   Cand checul este gata,il racim si turnam glazura.

POFTA BUNA !!! 

4 comentarii: