5 octombrie 2013

Chiftelute picante de cartofi


Ingrediente : 
  • 5 cartofi
  • 50 gr unt
  • 1\2 ceapa
  • 4 catei usturoi
  • 2 linguri faina
  • 1 ou
  • patrunjel
  • sare
  • piper


Mod de preparare : 

    Curatam cartofii de coaja,ii spalam si ii fierbem in apa rece cu sare.Cand s-au fiert ii scurgem de apa si ii amestecam cu untul moale tinut la temperatura camerei.
    Piureul  obtinut il amestecam cu oul,capa tocata marunt,usturoiul pisat,patrunjelul tocat marunt,faina,sare si piper dupa gust.Amestecam totul bine.
    Din aluat facem chiftelute,le trecem prin faina si le prajim in ulei incins pana se rumenesc frumos.
    Se scot pe un servet de hartie pentru a elimina uleiul in exces.

Pofta buna !!!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu