28 octombrie 2013

Pizza Margherita

 
Pizza Margherita ia nastere in 1889 la Napoli in onoarea reginei .

Ingrediente:    

  • 500 gr faina tip ''0''
  • 300 ml apa
  • 1 lingurita miere
  • 1 cub drojdie proaspata 
  • sare
  • 200 ml suc de rosii
  • 375 gr mozzarella de bivolita
  • busuioc
  • ulei de masline
Mod de preparare:   

    Incepem prin a prepara blatul :  
    Punem intr-un bol faina cernuta .Separat dizolvam drojdia in apa calduta.O  adaugam apoi in bolul cu faina.
    Punem mierea si putina sare si incepem sa framantam aluatul.
    Cand acesta a devenit elastic si nelipicios il acoperim cu un servet si lasam la dospit pana ce isi va dubla volumul.
    Separat amestecam sucul de rosii cu uleiul de masline ,busuiocul tocat marunt si putina sare ( dupa gust).
   Mozzarella se scurge bine de apa de conservare si se taie felii.
   Impartim aluatul in 3 parti egale.
   Intindem fiecare parte de aluat in forma rotunda.Intindem sucul de rosii pe suprafata blatului,adaugam feliile de mozzarella si punem iarasi suc de rosii.
   Dam la cuptorul incins la 180 grade pana ce pizza se rumeneste frumos iar mozzarella s-a topit.
   Se serveste fierbinte 

POFTA BUNA !!!

2 comentarii: