1 februarie 2014

Paine de casa cu iaurt


O paine pufoasa...dar pufoasa rau !!!Reteta am preluat-o de la Merisor ( http://merisor67.blogspot.ro ) .Se face cu iaurt si...am mai spus ca e pufoasa ??? :)) >:D<

Ingrediente: 
  • 150 ml apa
  • 1 lingurita cu sare 
  • 1 cub drojdie proaspata
  • 1 lingura zahar 
  • 500 gr faina 
  • 350 ml iaurt 
  • 100 ml ulei 
Mod de preparare : 

      Punem apa la incalzit impreuna cu sarea.
      Separat frecam drojdia cu zaharul.
      Adaugam la drojdie apa calduta si cateva linguri cu faina .Vom avea consistenta unei smantani subtiri.O lasam acoperita 10-15 minute.
     Turnam apoi peste aceasta compozitie iaurtul si incepem sa framantam adaugand restul de faina si uleiul putin cate putin .
     Framantam bine aluatul,acoperim si il lasam la dospit la loc cald.
     Din aluat facem bile.Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt  ( sau unsa cu unt si tapetata cu faina) si le lasam la dospit inca 30 minute.
     Incalzim cuptorul la 180 grade,ungem painea cu ulei si punem tava la cuptor.Lasam pana ce painea se va rumeni frumos la suprafata.
     Se scoate painea din cuptor,se acopera cu un prosop curat si se lasa la racit (daca avem rabdare :) )

POFTA BUNA !!!



4 comentarii:

  1. Imi place enorm painea de casa mai ales cu iaurt. Seara buna!

    RăspundețiȘtergere
  2. Rocsy... e prima oara cand o incerc si tare mult ne-a placut !!! O seara frumoasa si tie >:D<

    RăspundețiȘtergere
  3. Doamne , tare mai sunteti gospodine , fete dragi ... si tu si Rocs si Merisor . Bine c-aveti bloguri personale si pot intalni persoane dragi mie (pe Bucataras.ro , mai rar :( ...) .
    Ce poate fi mai bun decat o painica de casa si cu ceva gatit de gospodina casei , bv bv .

    RăspundețiȘtergere