5 februarie 2014

Lasagna


O bunatate !!! Lasagna se refera la foile de pasta de forma patrata sau dreptunghiulara.
Cea mai cunoscuta este poate Lasgna alla Bolognese ...dar la fel de buna e si lasagna cu branza sau legume...
Eu propun varianta cu ragu !!! Merita incercata !!! Pe cat e de simpla,pe atit este de gustoasa :) 

Ingrediente:   
  • 11 foi de lasagna
  • 500 gr carne tocata 
  • 3 morcovi
  • 1 ceapa mare
  • 50 ml vin rosu
  • 200 ml suc de rosii
  • 500 ml sos bechamel
  • 100 gr parmezan
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
  • unt ( pentru uns )
Mod de preparare:

    Morcovii ii curatam,ii spalam si ii taiem cuburi cat mai mici.
    Ceapa o curatam,o spalam si o tocam cat mai fin.
    Punem ulei de masline intr-o tigaie la foc moderat si calim ceapa impreuna cu morcovul
    Cand aproape s-au calit ,adaugam carnea tocata,turnam vinul , amestecam si lasam cateva minute sa fiarba la foc moderat.
    Adaugam sucul de rosii si amestecam cu o lingura de lemn.Mai lasam cateva minute sa fiarba la foc mic si apoi inchidem si lasam sa se raceasca putin.


   Ungem o tava cu unt ( tava mea a fost de 25\30 cm) si asezam un prim strat de foi de lasagna.
   Turnam un strat de ragu ( compozitia de carne) ,apoi un strat de parmezan.
   Asezam apoi din nou un strat de foi de lasagna,ragu si parmezan.
   Facem un ultim strat de foi de lasagna ,ungem cu suc de rosii .Acoperim cu un strat de sos bechamel si parmezan.


   Incalzim cuptorul la 200 grade Celsius.
   Introducem tava la cuptor pentru 20-25 minute ( pana ce lasagna s-a rumenit frumos la suprafata).
   Se serveste calda alaturi de un pahar de vin rosu ;) !!!



POFTA BUNA !!! 




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu