6 ianuarie 2014

Piure de spanac cu oua ochiuri


Noua spanacul ne place dar daca intrebam copii...raspunsul sigur nu e unul pozitiv :D ... Reteta am gasit-o la o prietena tare draga mie,Maria Udrea  ( Merisor)  >:D< ...si pot spune ca am fost foarte incantati de rezultat,nu numai noi dar si cei mici ;) ...

Ingrediente:
  • 1 kg spanac 
  • 2 cepe
  • 1\2 ardei gras rosu
  • 1\2 ardei gras galben
  • 3 catei usturoi
  • 2 rosii
  • 2 linguri cu faina 
  • ulei de masline 
  • marar
  • piper
  • cimbru
  • sare
  • oua ( cate 1 ou pe portie ) 

Mod de preparare :

     Spanacul il spalam si il punem la fiert in apa cu sare.Dupa ce a fiert ,il lasam sa se scurga bine de apa si il tocam marunt.La fel de bun e si spanacul congelat...
    Ceapa o curatam de coaja,o spalam si o tocam marunt.
    Ardeii ii spalam,ii curatam de seminte si ii tocam cuburi foarte mici.
    Usturoiul il curatam de coaja si il punem la calit cu putin ulei impreuna cu ceapa si ardeii.
    Cand ceapa s-a calit adaugam spanacul si condimentele.
    Dupe ce spanacul s-a calit si el, adaugam rosiile spalate si tocate si la sfarsit diluam faina si o amestecam la pireu amestecand continuu.
    La final adaugam mararul.
   Se serveste cald cu oua ochiuri.

POFTA BUNA !!! 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu