8 ianuarie 2014

Coronita cu mozzarella


Cui nu ii place mozzarella ??? Dar cand mai este si topita...Aceasta reteta este pe cat de simpla pe atit de buna...aluat pufos...mozzarella ... sa tot mananci ;)  >:D<

Ingrediente: 
  • 300 gr faina tip '00'
  • 80 gr untura
  • 100 ml apa 
  • 1 cub drojdie proaspata
  • 1\2 lingurita sare
  • 1\2 lingurita zahar
  • 1 ou ( pentru uns)
  • 250 gr mozzarella
  • 4-5 linguri suc de rosii
  • busuioc 
Mod de preparare:

     Drojdia o dizolvam in 50 ml apa calduta ( nu fierbinte) impreuna cu sarea si zaharul.
     Intr-un bol punem faina , o amestecam cu untura si adaugam drojdia.Framantam adaugand putin cate putin si restul de 50 ml apa calduta.Obtinem un aluat elastic.
     Acoperim bolul si il lasam la dospit la loc cald  pentru 1-2 ore .
     Cand aluatul a dospit il mai framantam putin si intindem o foaie rotunda.
     Decupam aluatul dupa marimea tavii in care vom coace coronita.
     Tava o ungem cu unt si o tapetam cu faina .
     Mozzarella o scurgem bine de apa de conservare si o taiem cuburi.
     Asezam aluatul in tava si pe margine punem un strat de suc de rosii ,mozzarella si busuioc.
     Crestam aluatul pe mijloc cu un cutit foarte bine ascutit si formam 8 triunghiuri .Fiecare triunghi il trecem peste umplutura de mozzarella.
     Din aluatul ramas formam fisii si le rulam si le punem in centrul tavii.

     Ungem coronita cu ou si dam tava la cuptorul incins la 180 grade pana ce s-a rumenit frumos la suprafata iar mozzarella s-a topit.
     Se serveste calda .

POFTA BUNA !!! 

2 comentarii:

  1. La multi ani !
    Te astept cu o reteta de muffins sau cupcakes la concursul organizat pe blogul meu !
    http://www.bucatepealese.ro/concurs-razboiul-brioselor/

    RăspundețiȘtergere