5 noiembrie 2013

Vinete umplute

 
O bunatate !!! Incercati-le !!!  ;)

Ingrediente:

  • 2 vinete mari
  • 2 dovlecei
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 5 ciuperci tip galbiori
  • 1 catel usturoi
  • 2 felii prosciutto crudo
  • 1 lingura Sambuca cu aroma de trufa neagra 
  • 6-7 felii subtiri de trufa
  • 2 oua
  • 3 linguri parmezan
  • sare
  • piper
  • ulei 
Mod de preparare :

     Vinetele se spala,se taie in doua pe lung si se scobesc.Se scoate miezul si lasam coaja incat vinetele noastre sa semene cu niste barcute.Presaram sare si le lasam la scurs.
     Miezul vinetelor il tocam marunt.La fel si ceapa ,dovleceii si morcovii ii curatam de coaja,ii spalam si ii tocam marunt.
    Galbiorii ii spalam si ii taiem in 4 pe lungime.Prrosciutto il taiem fasii.
    Feliile de trufa le tocam foarte marunt.
    Intr-o tigaie cu putin ulei de masline punem la calit usturoiul curatat si taiat felii..Adaugam apoi legumele si lasam sa se caleasca.Cand acestea au inceput sa se rumeneasca bine adaugam prosciutto ,trufa si piper.
   Dupa circa 3-4 minute adaugam Sambuca si amestecam bine cu o lingura de lemn.
   Intr-o tava unsa cu ulei asezam cojile de vinete si le umplem cu compozitia de legume.
   Deasupra turnam ouale batute si amestecate in prealabil cu parmezanul.
   Dam la cuptorul incins la 180 grade pentru circa 15 minute pana se rumenesc frumos deasupra.
   Se servesc calde.

POFTA BUNA !!! 

2 comentarii: