18 noiembrie 2013

Estonian Kringel



Mi s-a parut atit de minunat cand l-am vazut pentru prima oara...incat am zis ca trebuie sa il incerc si eu. Acum i-a venit randul si pot spune ca pe cat e de usor de realizat pe atit de mare e efectul pe masa dumneavoastra.Cred ca se potriveste de minune pe masa de Craciun....

Ingrediente:
           Aluat:

  • 150 ml lapte
  • 350 gr faina
  • 1\2 cub drojdie proaspata
  • 3 linguri zahar
  • 1 galbenus 
  • 50 gr unt
         Pentru uns :


  • 70 gr unt
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri scortisoara 


Mod de preparare :

     Incalzim laptele ( trebuie sa fie cald NU  fierbinte) si dizolvam drojdia impreuna cu zaharul.
     Adaugam untul la temperatura camerei,galbenusul de ou,faina si incepem sa framintam pana ce aluatul este unul tare .Lasam la dospit in jur de 2 ore ( pana ce isi va dubla volumul) .
     Separat , preparam amestecul pentru uns : amestecam untul ,zaharul si scortisoara.
    Presaram faina pe planul de lucru si intindem o foaie din aluat.
    Foaia o ungem cu amestecul pentru uns ( punem putin deoparte ptr a putea unge deasupra ).
    Rulam foaia si cu un cutit bine ascutit taiem pe lung ,lasand insa un capat netaiat.
    Se impleteste incepand de la capatul netaiat ,cu partea taiata spre exterior .Unim capetele si ungem deasupra cu amestecul pus deoparte.
    Asezam in tava tapetata cu hartie de copt ( sau unsa cu unt si tapetata cu faina) si dam la cuptorul incins in prealabil la 180 grade pentru 20 minute.

POFTA BUNA !!!











6 comentarii:

  1. Arata sezational! Imi place tare mult.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma tenteaza aceasta prajitura,dar n-am curajul s-o incerc.Desigur,poate cand voi simti nevoia sa ma dau mare specialista, o voi prezenta la o masa festiva.




    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Va indemn cu mare drag sa o incercati deoarece prepararea este foarte simpla ... >:D<

      Ștergere
  3. Alina...si noua tare mult ne-a placut >:D<

    RăspundețiȘtergere