16 noiembrie 2013

Prăjitură cu frișcă și piersici


Daca e weekend facem ceva dulce nu ? :) Propun aceasta prajitura  delicioasa  cu multa frisca ;) .

Ingrediente:

  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 3 linguri ulei
  • 1\2 plic praf de copt
  • 500 ml frisca lichida
  • 100 gr ciocolata cu aluna ( puteti folosi orice fel de ciocolata doriti)
  • 500 gr piersici
Mod de preparare: 

    Mai intai incepem cu blatul de pandispan separand albusurile de galbenusuri.
    Albusurile le batem spuma tare cu un varf de sare .Adaugam zaharul si mixam pana ce devine o spuma tare si lucioasa.
    Galbenusurile le frecam cu ulei si le adaugam la spuma de albusuri amestecand usor cu o spatula de jos in sus.
    Adaugam faina amestecata in prealabil cu praful de copt si amestecam in continuare cu grija de jos in sus pana ce toate ingredientele s-au amestecat bine.
   Punem compozitia intr-o tava tapeta cu hartie de copt ( sau unsa cu unt si tapetata cu faina) si dam la cuptorul incins in prealabil la 180 grade pentru 15-20 minute.
   Cand blatul s-a copt il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca.
   Separat mixam 400 ml frisca si taiem piersicile in cuburi cat mai mici.
   Topim ciocolata cu 100 ml frisca.
   Blatul il taiem in doua pe orizontala.Pe primul blat punem in strat de frisca amestecat cu piersici .Punem cel de-al doilea blat si acoperim cu un strat de ciocolata .
   Ornam cu frisca si piersici.
   Dam la frigider pana in mometul servirii.


POFTA BUNA !!!

2 comentarii: