21 noiembrie 2013

Pilaf bulgaresc


Un pilaf gustos si usor de preparat  ! 

Ingrediente: 
  • 2 cani cu orez
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 1 ardei gras rosu
  • ulei 
  • sare
  • patrunjel
  • 2 rosii coapte
Mod de preparare: 
 
     Spalam legumele.
     Ardeiul il curatam de seminte si il taiem fasii,morcovii ii curatam si ii taiem rondele,ceapa o curatam,o spalam si o tocam marunt.
     Intr-o tigaie cu ulei punem legumele la calit.Cand au prins culoare adaugam orezul spalat in apa rece,si amestecam in continuu cu o lingura de lemn ca orezul sa nu se lipeasca.
    Lasam 2-3 minute dupa care adaugam apa ( la 1 cana de orez punem 3 cani de apa) .
    Amestecam si lasam sa fiarba la foc mic .Se potriveste de sare si piper .
    Cand orezul e aproape fiert adaugam rosiile spalate si taiate in cuburi si patunjelul tocat .
Se serveste cald.

POFTA BUNA !!!  






2 comentarii: