24 noiembrie 2013

Pesto a la genovese

Unul dintre cele mai cunoscute sosuri din intreaga lume.Un clasic al bucatariei italiene,mai exact din regiunea Liguria.Clasicul pesto se prepara intr-un mojar...si este servit la paste.Pana de curand cumparam acest sos din comert.Il ador.Nu ai cum sa nu te indragostesti de gustul lui...Insa acum il fac mereu in casa...bineinteles e mai sanatos si mult mai gustos !!! Il recomand !!!

Ingrediente:

  • 2 maini de busuioc
  • 5 catei de usturoi
  • sare
  • 1\2 pahar cu ulei de masline
  • 3 linguri cu seminte de pin 
  • 5 linguri cu parmezan
  • 2 linguri cu pecorino 
Mod de preparare: 

     Busuiocul il spalam bine sub jet de apa rece apoi il uscam cu ajutorul unui servet de hartie.
     Usturoiul il curatam de coaja si se piseaza bine cu putina sare.
     Punem in robotul de bucatarie ( sau in mojar) usturoiul,semintele de pin,busuiocul,parmezanul si pecorino.
     Se omogenizeaza totul foarte bine.
    Apoi putin cate putin adaugam uleiul pana totul va deveni un sos.

Pofta buna !!! 

2 comentarii:

  1. am salvata de vreun an o reteta de Pesto de la Radu Popovici si tot n-am facut-o. nu mai am timp de nimic. trebuia facuta in sezon ca busuiocul de ghiveci e prohibit de scump la noi si al meu abia se zareste prin ghiveci :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu am noroc ca aici busuiocul este ieftin chiar si iarna :)

    RăspundețiȘtergere