1 noiembrie 2013

Pariziene cu mar


Mie orice are mar imi place la nebunie :) ...

Ingrediente:    

  • 500 gr faina
  • 250 ml apa
  • 1\2 cana zahar
  • 1 cub drojdie proaspata
  • 3 linguri ulei
  • un var sare
  • 3 mere
  • 1 ou
Mod de preparare:    

     Mai intai incepem cu aluatul deoarece trebuie lasat la dospit.
     Incalzim apa si adaugam zaharul si varful de sare.Amestecam pana ce zaharul se va topi.Punem uleiul ,drojdia si cateva linguri de faina.Dupa ce am amestecat bine punem drojdia obtinuta in bolul cu restul de faina si lasam 10 minute la dospit.
    Apoi framantam aluatul pana ce va deveni elastic si nelipicios..Lasam la dospit pana ce isi va dubla volumul.
   Merele se curata de coaja si se dau prin razatoare.Se calesc cu zahar ( in functie de cat de dulci sunt merele) int-o tigaie cu putin ulei. Cand s-au calit ,inchidem focul si lasam sa se raceasca.
   Aluatul il impartim in mai multe bile.Luam fiecare bila,o intindem cu sucitorul .Jumatate din foaie o taiem fasii cu ajutorul unui cutit bine ascutit .Pe mijloc punem mar .Partea netaiata o asezam peste mar iar peste aceasta punem partea taiata fasii.
   Asezam in tava tapetata cu hartie de copt si mai lasam sa dospeasca inca 10-15 minute.
   Le ungem cu ou batut si subtiat cu putina apa si presaram zahar.
   Dam tava la cuptorul incins in prealabil la 180 grade pana ce parizienele se rumenesc rumos.

POFTA BUNA !!! 

2 comentarii: