8 septembrie 2015

WAFERS CAKE


Daca aveti pofta de ceva dulce si v-ati saturar de prajituri cu blat , biscuiti si parca ati incerca si altceva ... va propun aceasta reteta .Rapida si delicioasa ... fara cuptor ...si ingrediente putine ...Iar daca sunteti cumva fan napolitane atunci aceasta este reteta perfecta !

Ingrediente: 

  • 400 gr napolitane 
  • 100 gr ciocolata cu alune de padure 
  • 100 gr ciocolata cu lapte 
  • 2 lingurite cu rom 
  • 500 gr frisca lichida 
  • 2 linguri cu nuca 
  • 2 linguri cu ciocolata rasa 
  • triunghiuri de napolitana ( pentru decor ) 

Mod de preparare :  


  Incepem prin a pregati frisca si cremele. 
  Intr-o tigaie topim la foc mic , 100 ml frisca lichida cu 100 gr ciocolata cu alune de padure amestecand in continuu cu ajutorul unui tel facand atentie ca frisca sa nu ajunga in punctul de fierbere. Cand ciocolata s-a topit si am amestecat bine , dam de pe foc , lasam sa se raceasca apoi punem intr-un bol si dam la frigider . 
  Intr-o alta tigaie topim la foc mic ,100 ml frisca lichida cu 100 gr ciocolata cu lapte,cele doua lingurite cu rom,amestecand in continuu cu ajutorul unui tel facand atentie ca frisca sa nu ajunga in punctul de fierbere. Cand ciocolata s-a topit si am amestecat bine , dam de pe foc , lasam sa se raceasca apoi punem intr-un bol si dam la frigider . 
  Frisca o punem intr-un bol si mixam la viteza maxima cu ajutorul unui mixer pana ce frisca a devenit tare si lucioasa. Intorcand bolul, frisca nu va cadea . Dam si acest bol la frigider. 
  Dupa 2-3 ore , scoatem cele doua creme de la frigider si cu ajutorul unui mixer , mixam la viteza maxima fiecare crema pana amestecul de ciocolata si frisca devine o crema pufoasa si delicioasa :) . 
  Intr-o tavita  punem un strat de napolitane. Intindem un prim strat de crema de ciocolata cu alune, suprapunem un nou strat de napolitane dupa care asezam un strat de frisca. Acoperim cu un nou strat de napolitane peste care punem cea de-a doua crema cu ciocolata cu lapte .Peste acest strat  de crema ,punem un strat de frisca , nivelam frumos si ornam cu ciocolata rasa, nuca zdrobita si triunghiurile de napolitana. 
  Se da la rece pana in momentul servirii .

Nota : Folositi napolitane subtiri pentru a fi mai usor de taiat . 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu