13 octombrie 2013

Saleuri


      De ce sa cumparati cand se fac atit de usor ? ;) Mai ales ca ingredientele sunt la indemana oricui ...

    Ingrediente:   
  • 200 gr faina
  • 100 gr unt
  • 100 gr cascaval
  • 1 galbenus de ou
  • 1\2 lingurita sare
  • apa
Mod de preparare:   

    Punem faina cernuta  intr-un bol impreuna cu sarea.Adaugam untul rece taiat aschii cu cutitul sau dat prin razatoare si se framanta rapid un aluat nisipos.
   Adaugam cascavalul si galbenusul si framantam rapid in continuare dupa care adaugam apa putin cate putin pana ce obtinem un aluat elastic.
   Acoperim bolul si dam circa 20 minute la frigider.
   Intindem foaia de aluat,taiem fasii (lungi si late dupa preferinta fiecaruia) pe care le rasucim putin la capete sau le lasam nerasucite.
   Le punem in tava tapetata cu foaie de copt ( sau unsa cu unt si tapetata cu faina)si le dam la cuptorul incins in prealabil la 200 grade pana ce saleurile se rumenesc frumos.  

POFTA BUNA !!!

Un comentariu: