27 octombrie 2013

Prajitura alba-neagra


O prajitura tare buna care multumeste si pe cei carora le place ciocolata neagra dar si pe cei carora le place ciocolata alba ! O prajitura delicioasa , usor de facut si usor de mancat ;)  ...

Ingrediente:  
     
      Pentru blat: 

  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • esenta rom
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri cacao
      Pentru crema alba : 

  • 100 gr ciocolata alba
  • 100 ml frisca lichida
      Pentru crema neagra : 

  • 100 gr ciocolata neagra
  • 100 ml frisca lichida
     Pentru decor: 

  • topping de ciocolata

Mod de preparare: 


Blatul: 
Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare.Cand s-au intarit se adauga zaharul si se mixeaza foarte bine pana ce devine totul o spuma tare.
Se adauga pe rand cate un galbenus,romul,faina si se amesteca totul cu grija.
Se pune compozitia intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt ( sau unsa cu unt si tapetata cu faina) si se da la cuptorul incins la 180 grade pentru 20 minute.
Cand s-a copt ( facem testul cu scobitoarea) ,se scoate din cuptor,se lasa sa se raceasca,apoi taiem blatul in trei parti egale pe orizontala.
Creme: 
Se pune la foc mic o craticioara in care se amesteca frisca cu ciocolata alba rupta in bucati mici .Frisca NU trebuie sa inceapa sa fiarba.Cand ciocolata s-a topit se da craticioara la o parte de pe foc si se lasa sa se raceasca pentru cel putin 1 ora .Inainte de a o folosi la prajitura mixam aceasta crema pana devine fina si pufoasa.
La fel procedam si pentru crema de ciocolata neagra.
Ornat: 
Se aseaza primul blat pe un platou rotund.Se pune crema de ciocolata neagra.Se suprapune cel de-al doilea blat peste care punem crema de ciocolata alba.Se incheie cu ultimul blat.
Se decoreaza cu topping de ciocolata.

POFTA BUNA !!!

2 comentarii: