29 octombrie 2013

Champignon cu smântână,roșii și usturoi

 
Ca tot e sezonul ciupercilor propun aceasta reteta ce are la baza ciupercile tip campignon.O reteta deloc complicata si tare gustoasa !!!

Ingrediente: 

  • 1,5 kg ciuperci tip champignon
  • 1 ceapa mare
  • 3 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 cutie de 850 ml rosii in bulion
  • busuioc
  • 250 ml supa ( puteti folosi apa+1 cub knorr legume)
  • 200 gr smantana
  • sare
  • piper
  • 1 varf de zahar
Mod de preparare :    

     Se curata ceapa,se spala si se toaca marunt.Usturoiul se curata si se zdrobeste .
     Intr-o tigaie se pun la calit ceapa impreuna cu usturoiul,apoi se adauga rosiile si se fierb la foc mic pentru 15 minute.
     Intre timp se spala si se curata ciupercile.Se taie in doua sau daca sunt de marime mica se lasa intregi.Le punem la calit pentru 5 minute.Adaugam apoi busuiocul spalat si tocat fin.
     Peste rosii adaugam supa si 150 gr smantana.Se amesteca bine cu o lingura de lemn.Se adauga un varf de zahar ,sare si piper dupa gust.
     Punem sosul de rosii peste ciuperci si amestecam cu grija.
     Cu restul de smantana ornam in farfurie.
     Se servesc calde .

 
POFTA BUNA !!!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu