31 octombrie 2013

CRÊPES


S-ar zice ca sunt clasicele clatite insa ingredientele sunt total diferite de aceea am preferat sa le numesc exact ca in reteta : crepes. Nu numai ingredientele sunt altele dar si consistenta si gustul difera mult.Foarte bune.Merita incercate :)

Ingrediente: 

  • 3 oua ( 1 ou intreg si 2 galbenusuri)
  • 125 gr faina
  • 125 ml frisca lichida
  • 125 ml lapte
  • 80 gr zahar
  • 40 gr unt 

Mod de preparare: 

    Intr-un bol amestecam oul cu cele doua galbenusuri.
    Adaugam faina,frisca lichida,laptele si zaharul.Amestecam totul bine.
    Se adauga apoi untul ( la temperatura camerei) si se amersteca in continuare.Trebuie sa obtinem o compozitie de consistenta unei smantani.
    Punem o tigaie antiaderenta unsa cu putin ulei la foc potrivit.Luam din compozitie cu ajutorul unui polonic si turnam in tigaie.
    Cand s-a copt pe o parte o intoarcem cu grija pe cealata parte.Procedam la fel pana ce terminam toata compozitia.
    Inainte de a pune compozitie ungem mereu tigaia cu ulei.
   Eu am ales ca umplutura crema de ciocolata ( topim 50 gr ciocolata cu 50 ml frisca lichida la foc mic.Lasam apoi sa se raceasca dupa care folosim la crepes ) .

POFTA BUNA !!!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu