13 noiembrie 2013

Ruladă cu ganache de cappuccino


Niciodata nu mi-a placut in mod deosebit gustul de cappuccino...insa  aceasta rulada m-a surprins...e foarte buna si se face atit de usor...Merita sa o incercati :)

Ingrediente:

Pentru blat:

  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 3 linguri ulei
  • 1\2 plic praf de copt
  • 3 lingurite cacao
Pentru ganache de cappuccino:
  • 100 gr ciocolata alba
  • 100 ml frisca lichida
  • 5 linguri cafea lichida 

Mod de preparare:
     Incepem cu prepararea ganache-ului deoarece va trebui sa stea la frigider.
     Punem intr-o craticioara frisca lichida impreuna cu ciocolata rupta in bucati cat mai mici si amestecam cu o lingura de lemn pana ce ciocolata se va topi ( insa frisca nu trebuie sa inceapa sa fiarba).
    Dam compozitia la frigider pentru cel putin o ora.
    Separam albusurile de galbenusuri.
    Albusurile le batem spuma tare cu un varf de sare.Adaugam apoi zaharul si mixam pana ce va deveni o compozitie tare si lucioasa.
    Galbenusurile le frecam cu ulei dupa care le adaugam la compozitia de albusuri amestecand usor cu o spatula.
   Separat amestecam faina cu praful de copt si o adaugam la compozitia de oua amestecand usor cu o spatula de jos in sus pana ce ingredientele s-au amestecat bine.
   Tapetam o tava pentru cuptor cu hartie de copt (sau ungem cu unt si tapetam cu faina) .Din compozitie luam si facem fasii sau un model la alegere.Coacem la 180 grade pentru 2-3 minute.
   In compozitia ramasa adaugam cacaua si amestecam din nou usor de jos in sus.
   Scoatem tava din cuptor si adaugam restul de compozitie.Dam din nou la cuptor pana ce se va rumeni usor.
   Cand blatul s-a copt il scoatem pe un prosop umed si rulam .Lasam astfel sa se raceasca.
   Intre timp scoatem crema din frigider si mixam pana devine o crema fina.Adaugam cafeaua si amestecam.Dam la frigider.
   Cand blatul s-a racit il desfacem usor ,ungem blatul cu crema si rulam inapoi.
   Dam rulada la frigider pana in momentul servirii.

POFTA BUNA !!!


4 comentarii: