5 noiembrie 2013

Cuiburi cu mazare




O idee buna pentru o cina usoara...

Ingrediente:

  • 1 kg cartofi
  • 300 gr mazare
  • 50 gr unt
  • 2 oua
  • 2 linguri parmezan
  • ulei de masline
  • sare
Mod de preparare: 

     Se spala cartofii si se pun la fiert in apa rece cu sare.Cand s-au fiert se scurg de apa si se curata de coaja.
     Zdrobim cartofii ( ca pe un piure)  si ii amestecam bine cu ouale,parmezanul ras si untul la temperatura camerei.
    Se pune compozitia intr-o tigaie la foc mic si se amesteca in continuu pana ce compozitia se intareste.
    Intr-o tava pentru cuptor tapetata cu hartie de copt se pune compozitia de cartofi sub forma de cuiburi.In mijlocul acestora se pune mazarea.
    Se da la cuptorul incins in prealabil la 200 grade Celsius pana cand totul s-a rumenit frumos la suprafata.
    Se servesc calde alaturi de o salata .

    POFTA BUNA !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu