21 martie 2014

Tort Krem a la krem



De cand am vazut reteta prajiturii Krem a la krem pe site-ul Gabitzei ( http://retetepapabun.ro/ ) m-a fascinat.M-a fermecat pe loc cand am gustat-o ... este divina... Si cum ieri a fost ziua mea m-am gandit sa transform aceasta prajitura intr-un tort. Merita incercat...merita fiecare lingurita ;) ...

Ingrediente:

Pentru blat:

  • 6 oua 
  • 6 linguri cu zahar 
  • 1 plic crema pentru prajituri cu gust de ciocolata ( gen: Dr.Oetker. ) 
Pentru crema:

  • 350 ml frisca lichida
  • 150 ml lapte rece 
  • 2 linguri cu zahar 
  • 1 plic crema pentru prajituri cu gust de vanilie ( gen: Dr.Oetker)
Pentru glazura:

  • 100 gr ciocolata neagra
  • 50 ml frisca lichida
  • 50 gr unt 
  • 1 fiola esenta rom 


Mod de preparare:   

    Blatul: 
 Separam albusurile de galbenusuri.
 Albusurile le mixam spuma tare.Adaugam cate o lingura de zahar si mixam bine dupa fiecare.Apoi adaugam pe rand cate un galbenus , la fel , mixand bine dupa fiecare.
 Punem plicul crema pentru prajituri cu gust de ciocolata si amestecam usor cu o spatula de jos in sus.
 Tapetam o tava rotunda pentru cuptor cu hartie de copt ( sau ungem cu unt si tapetam cu faina) ,turnam compozitia si dam la cuptorul incins in prealabil la 180 grade pentru 20 minute.
   
    Crema:
 Punem intr-un vas frisca lichida,laptele,zaharul si plicul crema pentru prajituri cu gust de vanilie .Mixam bine toate ingredientele ,intai la viteza mica apoi la viteza maxima.Trebuie sa obtinem o crema pufoasa.
   
    Glazura:
 Punem intr-o craticioara frisca,ciocolata,untul si esenta de rom si le topim la foc mic amestecand in continuu.

Asamblare tort:
  Asezam blatul pe o farfurie .Asezam apoi un strat de crema si glazuram cu glazura de ciocolata.
  Pastram tortul la frigider si e mult mai bun consumat a doua zi.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu