Este o prajitura foarte buna !!! Alunele de padure pot fi inlocuite cu alune nesarate sau chiar cu nuca...Foarte aromata si gata in putin timp ;)
Ingrediente:
Ingrediente:
- 150 gr alune de padure
- 100 gr faina
- 50 gr unt
- 75 gr zahar
- 30 ml cafea
- 30 ml lapte
- 1\2 plic praf de copt
- 10 ml ulei
- 3 oua
Mod de preparare:
Alunele se prajesc usor in cuptor.Cand le scoatem din cuptor le frecam intre palme pentru a le decoji mai usor.Punem alunele in robot si le tocam ( pot fi date prin masina de tocat).
Intr-un bol punem alunele,zaharul si faina si amestecam bine.
Separat batem usor ouale spuma si le adaugam la amestecul de faina .Adaugam cafeaua,uleiul,praful de copt si la urma untul ( la temperatura camerei).Amestecam totul foarte bine.
Pregatim o tava rotunda ( dupa preferinta tava poate fi de orice forma,chiar de chec) .O tapetam cu hartie de copt ( sau o ungem cu unt si tapetam cu faina) .
Turnam compozitia si dam la cuptorul incins in prealabil la 200 grade pentru 25-30 minute.
Se lasa sa se raceasca si dupa preferinta se poate presara zahar pudra ( optional).
POFTA BUNA !!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu