2 februarie 2014

Budinca de cartofi cu branza si smantana


    O alta reteta preluata de la o foarte draga prietena ,Merisor >:D< 
    O reteta simpla de cartofi,branza,smanana ce poate servita ca atare sau alaturi de o salata,o friptura la gratar ... sau cum va este voua pe plac :) 

Ingrediente:
  • 1 kg cartofi 
  • 2 oua 
  • 100 gr branza caciotta ( puteti inlocui cu telemea,cascaval ) 
  • 5 linguri smantana 
  • marar
  • sare 
  • unt ( pentru uns tava ) 
Mod de preparare:

     Cartofii ii curatam de coaja,ii spalam si ii taiem cuburi de marime potrivita.Ii punem la fiert in apa rece cu sare.
    Separat branza o dam prin razatoare
    Ouale le mixam si le amestecam cu smantana si marar.
    Cand cartofii s-au fiert,ii scurgem de apa si ii asezam intr-o tava pentru cuptor unsa cu unt.
    Peste cartofi punem un strat de branza ,apoi amestecul de oua.
    Punem tava in cuptorul incins in prealabil la 180 grade pana ce oul s-a rumenit frumos la suprafata.
    Se servesc calzi .

POFTA BUNA !!!


2 comentarii: