O bunatate simpla din bucataria italiana...dar atit de buna ca parca ai manca intr-una...Un blat subtire dar foarte pufos,de data aceasta cu masline negre !!!
Ingrediente :
- 500 gr faina
- 1 cub drojdie proaspata
- 6 linguri ulei
- 250 ml apa
- zahar
- sare
- 150 gr masline
- busuioc
- ulei de masline pentru uns
Mod de preparare :
Cernem faina si o punem intr-un bol.
Dizolvam drojdia in apa calduta si o adaugam la faina.
Adaugam un varf de sare,un varf de zahar si uleiul.
Incepem sa amestecam totul si framantam pana ce devine un aluat nelipicios
Lasam la dospit acoperit cu un prosop curat ,pana ce aluatul isi va dubla volumul.
Cand aluatul si-a dublat volumul ,il framantam putin din nou si intindem o foaie dreptunghiulara.
Intepam aluatul cu ajutorul unei furculite si ungem cu ulei de masline.Asezam maslinele ( fara samburi) taiate in jumatate si busuiocul.Presaram sare dupa gust.
Asezam aluatul in tava pentru cuptor si coacem la 200 grade pentru 10 minute.
Se serveste atit fierbinte cat si rece.
POFTA BUNA !!!
Foarte buna! Pup!
RăspundețiȘtergereSi mie imi place tare mult ;)
ȘtergereSuper buna!
RăspundețiȘtergere>:D<
ȘtergereCraciun fericit si Sarbatori pline de bucurii langa cei dragi!
RăspundețiȘtergereCraciun Fericit si plin de bucurii sa fie si in familia voastra >:D<
Ștergere